179 ember tartózkodott a lezuhant kenyai repülőgépen

Százhetvenkilenc személy - 169 utas és 10 főnyi személyzet - tartózkodott azon a kenyai utasszállító repülőgépen, amely vasárnap este nem sokkal a felszállás után Elefántcsontpartnál a tengerbe zuhant.

A Kenya Airways légitársaság Airbus 310-es típusú gép helyi idő szerint este kilenc óra után nyolc perccel szállt fel az elefántcsontpart nagyváros nemzetközi repülőteréről lagosi, illetve nairobi úticéllal. Két perccel később azonban az Atlanti-óceánba zuhant.

Az irányítótorony a szerencsétlenséget követő órákban nem tudott választ adni arra, hogy mi történhetett a légibusszal. Mint a repülésirányítók közölték: a gép miután a levegőbe emelkedett váratlan fordulatot tett, majd megszakadt vele a kapcsolat. Szemtanúk nem észlelték, hogy a lezuhanást robbanás, vagy tűz előzte volna meg.

A gépen tartózkodók sorsa egyelőre nem ismeretes. Az elefántcsontparti parti őrség azonnal megkezdte a kutatást, és segítséget kértek az afrikai országban állomásozó francia alakulatok egyik egységétől is. Éjfélig azonban még csak az óceánba zuhant gép roncsainak a helyét sem tudták bemérni. Az abidjani repülőtér alig néhány száz méterre van a tengerparttól.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 31.)