Kurt Vonnegut füstmérgezést kapott az otthonában kiütött tűzben

Kurt Vonnegut regényírót kórházba szállították, miután füstmérgezést szenvedett a manhattani házában keletkezett tűzben. A többek között sci-fi- és fantasyíró regényei például "Az ötös számú vágóhíd" és a "Bajnokok reggelije".

A tűz vasárnap este ütött ki Kurt Vonnegut házának legfelső emeletén. Az író itt feleségével és lányával együtt lakik. Lily Vonnegut, az író 17 éves lánya elmondta, hogy egyedül az apja sérült meg a tűzben, és valószínűleg néhány napig benntartják a kórházban. Apját hordágyon hozták ki az épületből, és az ápolók oxigénmaszkot tartottak a fejére. A tüzet egy szomszéd vette észre. Az író lánya szerint az apja nem látott semmit a fekete füst miatt, ezért az apja életét mentette meg a szomszéd, aki felfigyelt a tűzre.

A 77 éves író sportközvetítést nézett a dolgozószobájában, amikor a tűz kiütött. A tűzoltók nem nevezték meg a tűz keletkezésének okát, de nem gyanakszanak szándékosságra. Vonnegut dohányzott a tűz keletkezésekor, de a tűzoltók nem erősítették meg, hogy ez okozta volna a tüzet. Az író megpróbálta eloltani a tüzet egy pokróccal. A New York-i kórház szóvivője elmondta, hogy az író, akinek már régóta tüdőtágulása van, az intenzív osztályon fekszik, az állapota válságos, de stabil. A lángokat végül 60 tűzoltó oltotta el, körülbelül 20 perc alatt. A homokkő ház csak kismértékben sérült.

Ajánló:

(angolul)