Az orosz erők folytatták előrenyomulásukat Groznij déli kerületeiben. Sikerült elfoglalniuk egy stratégiailag fontos hidat. Az Alhan-Kala településre kitört csecsen fegyveres csoport nagy részét már megsemmisítették.

A szövetségi erők Groznij déli részén újabb területeket foglaltak el. Orosz kézbe került a Szunzsa folyó egyik, stratégiailag fontos hídja is. Az előrenyomulás azonban csak lassan halad, mivel minden háztömb elfoglalásáért külön csatát kell vívniuk a szövetségi erőknek a csecsenekkel.

A Groznijtól 12 kilométerre délnyugatra fekvő Alhan-Kala településen is folytatódott az orosz előrenyomulás. A fővárosból hétfőn kitört csecsen fegyveresek már csak a település keleti részét tudják tartani. Az oroszok a fővárosból kitört csecsen alakulatok nagy részét ugyanis még nyílt terepen, az Alhan-Kala köré vont aknamezőkön, illetve tüzérségi támadások során semmisítették meg.

Az orosz hadsereg szóvivője, Jakov Firszov ezredes csütörtökön az NTV orosz tv-társaságnak elmondta: az összecsapásokban életét vesztette több csecsen parancsnok is, köztük Turpal Atgirijev, Hunkar-pasa Iszrapilov, Aszlanbek Iszmailov. Samil Baszajev sebesüléséről azonban továbbra sem adott tájékoztatást az orosz szóvivő.

(MTI)

Ajánló:

oroszul, angolul, svédül