Az Alaska Airlines légitársaság hétfői szerencsétlensége után csütörtökön már a gép második fekete dobozát keresik. Szerdán megtalálták az első fekete dobozt, ami a pilótafülkében elhangzottakat rögzítette. A légikatasztrófában 83-an haltak meg.

Az első fekete doboz szerda este lett meg, órákkal azután, hogy feladták a reményt, hogy túlélőt találjanak. A fekete dobozt jó állapotban, az óceánban találták meg. A felvételeket részletesen megvizsgálják.

Az Alaska Airlines légitársaság MD-83-as utasszállító repülőgépe hétfőn zuhant a Csendes-óceánba a kaliforniai partok közelében. A 83 utas közül senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

Az első információk arról szóltak, hogy a gép kiegyenlítő lap nevű mechanikai szerkezetével volt probléma, de az Alaska Airlines munkatársai azt nyilatkozták, hogy nem tudnak arról, hogy a gépnek lettek volna technikai problémái.

A CNN cikke szerint egy ember a földről, hárman egy másik repülőről látták a gép zuhanását. Mindhárman azt mondták, hogy a gép spirálisan, orral lefelé zuhant az óceánba. Senki nem látott füstöt vagy tüzet. Az egyik tanú fotókat is készített a zuhanó gépről.

A több mint 100 hozzátartozót egy Los Angeles-i hotelben szállásolták el, és a tervek szerint csütörtökön elviszik őket a szerencsétlenség helyszínére.

Korábban:

(2000. február 1.)