Összedőlt egy vevőkkel teli bútoráruház Sevillában

Leomlott egy vásárlókkal zsúfolásig telt kétszintes sevillai bútoráruház felső emelete. A csütörtök délelőtti szerencsétlenségnek halálos áldozata nincs, de legkevesebb százan megsérültek. A balesetet valószínűleg az okozta, hogy egyszerre több száz ember rohant a bútorokkal teli emeletre. Az épület azonban nem bírta el a bútorok és a vásárlók együttes súlyát.

A Muebles Peralta áruház vezetői csütörtökön rendkívüli akcióval próbáltak meg minél több vevőt a boltba csalogatni. Mindössze 3000 pesetáért (4500 forint) kínáltak díványokat, foteleket. Minden vásárló csak egy bútordarabot vásárolhatott. Ezért a legtöbb vevő családjával együtt ment vásárolni, hogy minél jobban kihasználják az akciót.

Csütörtök reggel a nyitás előtt négyszáz vásárló állt sorba az áruház bejáratánál. Miután kinyitották az épület kapuit, a több száz ember egyszerre özönlött be az épületbe. Azonnal az első emeletre, rohantak, ahol az akciós bútorok voltak. Az épület valószínűleg nem bírta el a vásárlók és a bútorok együttes súlyát – mondta Francisco Toscano, a város polgármestere

Csak a tűzoltók és a mentők segítségével sikerült a bútorok és a romok közé rekedt vásárlókat kiszabadítani.

A rendőrség szerint senki sem vesztette életét a balesetben. Hárman súlyosan, a többi vevő könnyebben sérült meg, amikor az épület összeomlott.

Joaquin Fernandez, az áruház egyik dolgozója elmondta: éppen a földszinten volt, amikor hatalmas durranást hallott. Miután felszaladt az emeletre, rengeteg embert látott, amint a bútorok alól próbálnak előbújni.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.