Sydneyben méhraj támadott meg egy anyát és csecsemőjét, az anya életét vesztette a gyermeket több mint 50 csípés érte.

A 38 éves Maryanne Savor és 12 hónapos csecsemője sydneyi otthonuk gyepén játszottak, amikor a család kaptárából méhek ezrei szabadultak el. Az anya megpróbált a házba menekülni, de a csípések okozta sokk miatt összeesett az ajtó előtt és meghalt. Gyermekét életveszélyes állapotban szállították a helyi kórházba, ahol sikerült stabilizálni életfunkcióit.

Szemtanúk szerint a méhek teljesen betakarták az anyát és gyermekét egyaránt. A gyermeket megmentő rendőrök és mentősök is számos csípést szereztek, őket is kórházban kezelték.

A család 8 kaptárral rendelkezik, egy-egy méhkasban átlagosan 80 ezer méh készít mézet. A méheket a csecsemő nagymamája tartja, a szomszédok szerint rendkívül gyönyörű, és ízletes mézet készítenek.

A méhcsípés az emberek nagyon kis százalékából allergiás reakciókat válthat ki. Az eredmény ebben az esetben torokdagadás, mely fulladásos halálhoz vezethet. Az anya halálát is ez a betegség okozta.

A bébit kezelő orvos elmondása szerint még sohasem látott annyira csúnya sebesüléseket, melyeket a gyermek szerzett a támadás alatt.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Korábban:

Olvassa el a Család+Egészség csatorna összeállítását!