Ronald Reagan, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke egyre rosszabb egészségi állapotban van. Alig tud mozogni, és nem ismeri fel a környezetében lévő embereket - írta pénteken az amerikai sajtó.

Reagan még elnökként
A People magazin írása szerint a 89 éves volt államférfi az idegrendszer fokozatos, megállíthatatlan pusztulásával járó Alzheimer-kór végső stádiumába jutott. John Hutton, az egykori elnök orvosa elmondta: Reagan motorikus (a mozgásokat irányító) készségei annyira leépültek, hogy már egy egyszerű kerti sétát sem tud tenni: minden lépésnél attól kell tartani, hogy elesik. Gerald Ford, ugyancsak egykori amerikai elnök néhány hónapja arról adott hírt, hogy Reagan nem ismerte őt meg. "Elszomorító volt. Fél órán át soroltam különböző közös emlékeinket, hátha valamelyikre ráismer, de egyik sem jelentett neki semmit" - idézte az EFE hírügynökség.

Az 1911-ben született Ronald Wilson Reagan, aki 1981 és 1989 között volt az Egyesült Államok elnöke, a legidősebb a még életben lévő egykori elnökök közül.

(MTI)

Ajánló:

A 14. elnök életrajza a Fehér Ház honlapján (angolul)