Elnapolták Navaz Sarif tárgyalását

Karacsiban hétfőn elnapolták Navaz Sarif volt pakisztáni miniszterelnök perének újabb tárgyalási fordulóját, miután a politikus ügyvédei új helyszínt követelnek.

Sarif védői hétfőn nem jelentek meg a tárgyalóteremben tiltakozásul kollégájuk pénteki meggyilkolása ellen. Ikbal Raadot saját karacsi irodájában lőtték le ismeretlen fegyveresek. Az ügyvédek ezek után bejelentették, hogy a déli városban nem érzik magukat biztonságban és követelték: jelöljenek ki új helyszínt a pernek. Erre Iszlámábádot, vagy pedig Pandzsáb tartomány fővárosát, Lahore-t javasolják.

Maga Sarif állítása szerint csak a sajtóból értesült az ügyvédek döntéséről. Ugyanakkor elítélte Raad meggyilkolását. "Az ő brutális kivégzése azt a célt szolgálta, hogy elnémítsanak egy bátor hangot"- hangsúlyozta a volt kormányfő, akit öccsével, valamint öt korábbi magas pozíciót betöltő politikussal együtt az októberi katonai puccs után tartóztattak le.

Azzal vádolják őket, hogy meg akarták ölni Pervez Musarrafot, a jelenlegi katonai kormány vezetőjét, akit éppen Sarif akart elmozdítani a hadsereg főparancsnoki tisztségéből, néhány nappal az államcsíny előtt.

(MTI)