Halálos vonatbalesetet okozott három belga kisfiú csínytevése

Három kisfiú - játékból - kisiklatott egy vonatot Belgiumban. Néhány betondarabot helyeztek a sínre és a váltóra. Ez elég volt ahhoz, hogy a vonat felboruljon és összeütközzön az éppen szembejövő szerelvénnyel. A balesetben az egyik vonat vezetője meghalt.

A nyolc és tizenhárom éves fiúk a sínek környékén játszottak. Játék közben megpróbáltak torlaszt építeni a sínre. Először kisebb betondarabokkal kiékelték a váltót, a sínre nagyobb betondarabokat raktak keresztbe. A torlasz erősnek bizonyult, és egy személyszállító vonatot kisiklatott. A szerelvény ráadásul nekiütközött egy éppen nagy sebességgel szembejövő vonatnak.

A gyerekcsínyben a kisiklatott vonat vezetője életveszélyesen megsérült, a másik vonatot vezető férfi nem sokkal a baleset után belehalt sérüléseibe. Két másik vasutas és tizenkilenc utas megsérült -
közölte Philippe Rigaux, a belga államvasutak szóvivője.

A nyomozók szerdán fogták el a gyanúsított gyerekeket. A nyomozást vezető Visart de Bocame rendőrtiszt szerint a fiúk csak játszottak, és nem gondoltak tettük várható következményeire.

A fiúk valószínűleg javítóintézetbe kerülnek. Mivel mindannyian kiskorúak, szüleik felelősek jogilag és anyagilag is a tragédiáért.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

angolul