Pánik tört ki a sevillai húsvéti felvonuláson

60 ember megsérült a spanyolországi Sevillában, amikor pánik tört ki a híres nagypénteki felvonuláson. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, valószínűleg egy késsel hadonászó férfi okozta a pánikot.

A felvonuláson mintegy félmilió ember vett részt a dél-spanyolországi Sevillában. Az emberek hirtelen elkezdtek kiabálni; a fiatalok agresszívan hadonásztak. Nem tudni, pontosan mi történt. "Már majdnem vége volt a felvonulásnak, amikor minden irányban elkezdtek futni az emberek, és egy perc alatt pánik tört ki" - mondta egy szemtanú a spanyol nemzeti rádiónak. "A rendőrség rendet teremtett, és elővezetett egy férfit, akinek egy 30-40 centiméteres pengehosszúságú kés volt a kezében."

A rendőrség egyelőre nem kommentálta a történteket. A 60 sebesültet a helyi kórházakba szállították.

Sevillában minden évben többnapos felvonulással ünneplik a húsvétot. A maszkot és hagyományos jelmezt viselő emberek szobrokat és kereszteket visznek végig a városon. Az ünnep fénypontja a nagypénteki felvonulás, amikor Jézus keresztre feszítésére emlékeznek a hívők.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.