Két lefejezett férfi holttestet találtak Fülöp-szigeteki katonák muzulmán lázadók egy korábbi táborhelyének közelében. A terroristák két héttel ezelőtt fogtak el 27 embert. A túszejtők akciójukkal három, Amerikában bebörtönzött terrorista szabadon bocsájtását próbálják elérni, egyelőre sikertelenül. Mivel a kormányerők megpróbálták kiszabadítani a foglyokat, bosszúból megöltek és lefejeztek két férfit.

A kormánykatonák a terroristák egy már korábban elhagyott tábora körül járőröztek, amikor a holttestekre bukkantak. A két fej nélküli holttest annak a bizonyítéka, hogy a muzulmán lázadók végrehajtották korábbi fenyegetésüket, és végeztek túszaikkal.

A 27 túszt, köztük 10 nyugati turistát még áprilisban rabolták el a lázadók. A katonák április 22-én megrohamozták azt a tábort, ahol a foglyokat őrizték a terroristák. A fegyveresek megneszelve, hogy a kormányerők rohamra készülnek, elmenekültek a táborból. A lázadók akkor bejelentették, hogy bosszúból lefejeztek két tanárt, mert a hatóságok nem vették figyelembe a követeléseiket.

A túszejtők három terrorista szabadon engedését követelik amerikai börtönökből. Egyikük a New York-i Világkeresdelmi Központ elleni merénylet értelmi szerzője, Ramzi Yousef.

A szélsőséges muzulmán fegyveresek táborát kétezer katona vette körül, hogy megakadályozza elmenekülésüket. Folyamatosak a tárgyalások a kormány képviselői és a túszejtők között. A kormány fegyverletételre akarja kényszeríteni a lázadókat, akik erre nem hajlandóak.

(MTI)

Ajánló:

angolul