Újra felvette a kapcsolatot szombaton a manilai kormány által megbízott tárgyalóküldöttség a Fülöp-szigeteki Jolón tartózkodó szélsőséges iszlám szervezettel, amely csaknem egy hónapja tart fogva 21 turistát.

Az Abu Szajjaf csoport április 23-án rabolta el a turistákat egy Malajziához tartozó búvárparadicsomból. Mint Roberto Aventajado, a tárgyalóküldöttség vezetője elmondta, a delegáció két tagja, Faruk Huszein doktor és Radzsab Azzaruk, Líbia volt manilai nagykövete hat órán keresztül tárgyalt a szervezet vezetőjével, és találkozhattak a foglyokkal is, akik szerintük a körülményekhez képest jó fizikai és lelkiállapotban vannak.

Javult az 57 éves német Renate Weller állapota is, aki krónikus magas vérnyomása miatt egy időben életveszélyben is volt. Az emberrablók megengedték túszaiknak, hogy telefonon beszéljenek hozzátartozóikkal. A felek megállapodtak a hivatalos tárgyalások helyéről, időpontjáról, de ezeket még nem hozták nyilvánosságra, akárcsak az Abu Szajjaf csoport politikai követeléseit, amelyeket a tervek szerint jövő hét elején, hétfőn vagy kedden küldenek el írásban a Fülöp-szigeteki kormánynak.

(MTI)

Korábban:

(2000. május 15.)