Szlobodan Milosevics szerb elnök pénteken fogadta az orosz állami duma küldöttségét, amelyet Nyikolaj Rizskov volt szovjet kormányfő vezet.

Rizskov, mint a Szerbiává és Montenegróvá zsugorodott Milosevics-impérium ellen intézett tavalyi NATO-csapások következményeinek felszámolását segítő dumabizottság elnöke áll az orosz parlamenti küldöttség élén. A találkozóról kiadott közlemény szerint mindkét állam kiemelt fontosságot tulajdonít az egymásközti, mindenre kiterjedő együttműködésnek.

A "baráti megbeszélésen" külön hangsúlyt kapott, hogy az Egyesült Államok egyeduralomra törő politikája, amellyel a világ szembesül, globális fenyegetést jelent a békére és a stabilitásra. A felek hangsúlyozták: a "szabad államok és népek" neokolonializmussal szembeni egyesített ellenállására, valamint az ENSZ eredeti szerepének helyreállítására van szükség.

A Tanjug jelentése szerint az orosz vendégek tájékoztatták Milosevics elnököt az állami duma erőfeszítéseiről, amelyeket annak érdekében tesz, hogy segítsen megbirkózni Szerbiának a "NATO-agresszió" következményeivel, és "csodálatuknak adtak hangot" az újjáépítésben és fejlődésben elért jugoszláv eredmények kapcsán.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. május 24.)