Orosz feltételezések szerint csecsen szakadárok robbantották fel azt a lakóépületet, melyben egy belügyi elitalakulat tartózkodott. Eddigi jelentések alapján 25 ember vesztette életét, további négy embernek nyoma veszett, a sebesültek száma 81.

A csecsenföldi Argunnál ismeretlen tettesek felrobbantottak egy kétszintes lakóépületet. A felrobbantott ház mellett helyezkedett el egy belügyminisztériumi munkásotthon is. A legfrissebb hírek szerint huszonöt ember életét vesztette a robbanás következtében, míg 81 megsebesült és négynek nyoma veszett. Egyes értesülések szerint azonban a halálos áldozatok száma meghaladja az ötvenet.

A moszkvai rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik tisztviselője szerint a robbantás még vasárnap este nyolc óra tájban történt. Robbanóanyaggal megrakott Ural típusú tehergépkocsi hatolt be egy munkásszálló területére, ahol a cseljabinszki belügyi elitalakulat (OMON) katonái voltak elszállásolva. A teherautó felrobbant, romba döntve a kétszintes épületet. A moszkvai tárca szerint 25 ember vesztette életét, de a Gudermeszben működő csecsenföldi ügyészség szerint több mint ötven ember halt meg. Az NTV szerint az áldozatok az OMON tagjai lehettek.

Az orosz hatóságok tüstént mentőalakulatokat küldtek a helyszínre Moszkvából, Észak-Oszétiából és Kabard- és Balkárföldről. Az orosz rendőrség csecsen szakadárok számlájára írta a támadást, feltételezve, hogy a szerzseny-jürti vereségüket akarták megbosszulni.

(MTI)

Ajánló:

(angol nyelven)