Túszul ejtették és súlyosan megsebesítették Andreas Lorenz-t, a német Der Spigel magazin újságíróját egy szélsőséges muzulmán szervezet fegyveresei a Fülöp-szigeteken. Az emberrablók úgy húzták csőbe a német újságírót, hogy felajánlották: segítenek interjút készíteni túszul ejtett külföldiekkel.

Az újságíró sofőrje szerint négy férfi felajánlotta segítségét, hogy összehozzák Lorenzet az április 23. óta fogva tartott túszokkal. Később kiderült, hogy a segítőkész férfiak valójában emberrablók voltak. A szervezet fegyveresei megpróbálták rákényszeríteni az újságírót arra, hogy szálljon ki az autójából. Lorenz nem engedelmeskedett, erre az egyik férfi fejbevágta a fegyverével. A német újságíró nem veszítette el az eszméletét, de súlyos sérüléseket szenvedett.

A túszejtők még nem kértek váltságdíjat az újságíróért, akit egyszer már elraboltak az iszlám szervezet tagjai. Akkor 25 ezer dollárért engedték szabadon Andreas Lorenzet.

A Sulu tartomány rendőrfőnöke mintegy száz tagból álló biztonsági csapatot küldött a Der Spigel magazin munkatársának felkutatására.

(MTI)

Ajánló:

angolul