Felborult egy vakációzó iskolásokat szállító autóbusz az Oroszországhoz tartozó Karacsáj-Cserkesz Köztársaságban. A balesetben 1 tanárnő életét vesztette, 23 iskolás és 2 felnőtt kísérőjük, valamint a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

A tragédia a köztársaság fővárosa, Cserkesszk közelében, a hegyek között történt. Az előzetes vizsgálatok szerint a lejtőn lefelé haladó autóbusz vezetője egy Kamaz típusú teherautót próbált kikerülni, amely egyenesen szembejött a busszal. Eközben azonban az autóbusz féke felmondta a szolgálatot, és a jármű legurult a lejtőn, majd felborult.

A cserkesszki központi kórházba szállított sérültek közül egy 13 éves lány állapota életveszélyes egy 15 évesé pedig súlyos. A többi gyermek állapotát közepesen súlyosnak, míg a két kísérő felnőttét kielégítőnek ítélték az orvosok. Az autóbusz sofőrjének eltört a gerince.

Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint az autóbuszon utazó gyerekek a sztavropoli járáshoz tartozó Georgijevszk városban élnek, és nyári táborozásra indultak.

(MTI)