Kanada az első ország, ahol teljesen saját tervezésű bélyeggel lehet levelet postázni. A bélyeg ábrázolhatja akár magát a címzettet, vagy a feladó által készített rajzot.

Kanadában saját tervezésű bélyegekkel lehet leveleket küldeni. Kanada vezette be először ezt az újítást, de már Ausztrália és Nagy-Britannia is megtette az első lépéseket a perszonalizált bélyeg bevezetésére- írja a BBC.

A kanadaiaknak, akik saját bélyeget szeretnének küldeni, a megtervezett képet és 25 kanadai dollárt kell küldeniük a posta címére. A kanadai posta pedig visszaküld nekik 25 darabot az általuk készített képet ábrázoló bélyegből. A legnépszerűbbek az embereket és a háziállatokat ábrázoló képecskék - mondta a kanadai posta szóvivője. Még egyelőre egyetlen képet sem kellet visszautasítniuk ízléstelenség miatt.

Nagy-Britanniában kizárólag a királyi család már elhúnyt tagjait ábrázolhatják a bélyegek, bár ezt a szabályt már néhányszor megszegték. Nagy-Britanniában egyszer tartottak már egy olyan hetet, ahol a kanadai módszerhez hasonlóan saját készítésű bélyeggel lehett leveleket küldeni. A szolgáltatás nagyon népszerű volt.lehetőség nagyon népszerű volt.

A kanadai posta már többszáz bélyegrendelést kap naponta, és feltehetőleg egyre többen veszik igénybe majd ezt a szolgáltatást.

Ajánló:

(angolul)