Újra megnyitották a New York-i Central Parkot

Ismét megnyitották a Central Parkot. A város legnagyobb zöld területét kedden bezárták, egy napig szúnyogirtó szert permeteztek a levegőbe. New Yorkban ugyanis egy olyan szúnyogfajt találtak, amely egy halálos vírust terjeszt. A rovarirtásra egy súlyos légzési nehézségeket okozó permetet használtak, így a halálos vírus mellett az újabb betegséggel is meg kell közdeniük a város lakóinak.

Ismét megnyitották a hétfőn bezáratott New York-i Central Parkot. Egy anpig folyamatosan rovarirtó szert permeteztek a levegőbe, mert egy halálos kórt terjesztő szúnyogfaj szaporodott el a parkban. Egy olyan rovarirtó szert használnak, ami légzési problémákat okozhat, így a szúnyogok által terjesztett kór mellett a rovarok elleni vegyszer is súlyos betegségeket okozhat - írta a CNN.

A park mellett a város további területét is irtószerrel fogják bepermetezni, azonban kérdéses, hogy mindez elegendő lesz-e a védekezéshez. Ráadásul helyi környezetvédők szerint több halfajt is kipusztíthat a rovarirtó szer - a The New York Times információi szerint.

A vírus, mely agyvelőgyulladást okozhat, tavaly került az Egyesült Államokba és akkor már szedett is áldozatot, kilencen meghaltak és hatalmas pánikot okozott a városban. A betegséget nem csak a szúnyogok, hanem a madarak is hordozhatják.

Nem csak New Yorkban, de más városokban, így Connecticutban és New Jerseyben is találkoztak már a vírussal. Az utóbbi két településen számos madár hullott már el a vírustól.

A tavalyi fertőzés után, és már az idén is több száz személyt vizsgáltak meg, de egyelőre senkit sem fertőzött meg a vírus. A városlakók eközben úgy érzik, mintha ostromállapot lenne. Az embereknek ugyanis azt tanácsolják, hogy használjanak rovarriasztó szereket mielőtt az utcára mennének. Egy New York-i szerint nem lehet szabadon a kertben lenni, nem érdemes sétálni és hosszú nadrágot kell viselni.

Ajánló:

angolul