Lieberman jelölése óta folyamatosan növekedik Al Gore népszerűsége

Al Gore, jelenlegi alelnök, demokrata elnökjelölt öt százalékponttal csökkentette hátrányát George W. Bush republikánus jelölttel szemben. Azóta növekszik a demokrata elnökjelölt népszerűsége, amióta Joseph Liebermant, Connecticut állam zsidó származású szenátorát választotta alelnökjelöltjének.

A CBS News pénteken közzétett felmérése szerint, ha most lennének a választások, a megkérdezettek 48 százaléka szavazna Bush texasi kormányzóra, 38 százaléka pedig Al Gore-ra. Egy héttel korábban Bush 50, Gore pedig 35 százalékos támogatásra számíthatott.

A CBS szerint az Al Gore szempontjából kedvező változás annak tulajdonítható, hogy a demokrata jelölt Joseph Liebermant, Connecticut állam szenátorát jelölte meg alelnökké. Lieberman megítélése általában pozitív a választók körében.

A hagyományosan demokrata érzelmű Kaliforniában meglehetősen szoros versenyt mutatnak a felmérések a két elnökjelölt között. Al Gore 40, Bush 37 százalékos támogatottságot mondhat magáénak a pénteken közzétett adatok szerint. Lieberman megnevezése itt is Gore táborát növelte, hiszen a múlt héten még az itteni választók 45 százaléka Busht, 43 százaléka Gore-t támogatta.

(MTI)