Tizenegyre emelkedett a moszkvai robbantás halálos áldozatainak száma

Tizenegyre emelkedett a keddi moszkvai pokolgépes merénylet áldozatainak száma. Péntek éjjel egy 61 éves nyugdíjas és egy 39 éves nő majd szombaton délben egy 35 éves nő is belehalt súlyos sérüléseibe.

Hárman belehaltak sérüléseikbe a moszkvai robbantás sebesültjei közül. A moszkvai kórházakban továbbra is közel 50 sebesültet ápolnak, közülük 15-nek súlyos az állapota.

Az orosz főváros központjában, a Puskin téri aluljáróban történt robbantásnak több mint száz sebesültje volt. Kedden még csak nyolc volt a halottak száma, a többi áldozat az elmúlt négy napban halt bele sebeibe.

A sérültek jelentős számát azzal magyarázzák a szakértők, hogy noha a robbanószerkezet nem volt repeszekkel megtöltve, két drogéria közelében lépett működésbe, és tűzvészt okozott: sokan súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Az orosz rendőrség változatlanul fokozott készültségben van - várhatólag augusztus 20-ig fenntartják a rendkívüli biztonsági intézkedéseket.

Változatlanul tartja magát az a vélemény, hogy "csecsen kapcsolatot" kellene keresni a pokolgépes merénylet felderítésénél, de a hatóságok sem zárják ki az alvilági leszámolás valószínűségét, tekintettel arra, hogy a forgalmas aluljáróban működtetett üzletek busás hasznot jelentettek üzemeltetőiknek.

(MTI)