Ezúttal Kathleen Willey Schwicker pereli Clintonékat

Újabb per indult csütörtökön Bill és Hillary Clinton, valamint több fehér házi alkalmazott ellen: a felperes ezúttal Kathleen Willey Schwicker volt fehér házi önkéntes, aki egy konzervatív jogi egyesület támogatásával azzal vádolja az alpereseket, hogy megsértették magánjellegű ügyeinek titokban tartásához fűződő jogait.

A hölgy 1998-ban -akkor még csupán Kathleen Willey volt a neve - azt állította egy tévényilatkozatban, hogy Clinton elnök bizalmaskodott vele, molesztálta. A Fehér Ház a nyilatkozat elhangzása után közzétette azokat a rajongó hangú leveleket, amelyeket Kathleen Willey az elnökhöz intézett. Ezzel kívánta megingatni a vád szavahihetőségét. A nő most azzal érvel, hogy a levelek közzététele jogellenes volt, ellenkezett a magánszféra sérthetetlenségének elvével, és a közzététel kárt okozott jó hírnevének.

A perindítás egy nappal azután történt, hogy az illetékes független ügyész pontot tett a hat éven át húzódott Whitewater-vizsgálatra: az ügyész megállapítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy Clintonék jogsértést követtek el az Arkansas állambeli, szövevényes üdülőberuházási ügyben.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. szeptember 20.)