Indiában újszerű kísérlet kezdődik a családtervezés előmozdítására: az ázsiai szubkontinens legnépesebb államában a jövőben térítésmentesen postázzák az óvszert a családoknak.

Uttar Prades szövetségi államban a reggeli tejjel együtt hordják ki a kondomokat - jelentette az Indian Express. Az indiai állam népessége becslések szerint egy évtized alatt 120-ról 170 millióra nőtt.

Az illetékes hatóság szerint novemberben először Agra városában és a szomszédos Ferozabad körzetben indul a postai óvszerkézbesítés. Ha a kísérlet eredményes lesz, kiterjesztik az állam más vidékeire is.

A postások havonta átszámítva 700 forinttal több fizetést kapnak az óvszerek kézbesítéséért, és azért, hogy tanácsokat adjanak a családoknak a családtervezéssel kapcsolatban - írta a BBC. A postásban ugyanis megbíznak az indiaiak, így a remények szerint velük meg merik beszélni problémáikat a családok. 400 postást már ki is választottak erre a speciális szerepre, és ők külön tréningen vesznek részt, hogy felkészüljenek új feladatukra.

India lakosságának lélekszáma május 11-én elérte az egy milliárdot. Ha a növekedés nem áll meg, 2016-ra eléri az 1,25 milliárdot.

Ajánló:

(angolul)