Végre elérte célját egy 39 éves brit elítélt, aki azért rabolt ki egy postahivatalt, hogy egy magánklinikán nővé operáltathassa magát, ugyanis a műtétet végrehajtották a börtönben. Mindezért David Cross, akit immár Kellynek kell szólítani, nem fizetett semmit, mert a társadalombiztosítás fedezte a műtét költségét.

A 39 éves David Cross, aki immár Kelly Denisnek nevezi magát, egy hónapja esett át az operáción, és most arra vár, hogy átszállítsák egy női börtönbe. Crosst 1992-ben ítélték 17 évi börtönre egy postahivatal kirablása miatt. A pénz egy svájci magánklinikán végrehajtandó átoperálásra kellett volna neki. Nagy-Britanniában végeznek ilyen műtéteket a brit közegészségügyi szolgálat keretein belül is, csak éppen kissé hosszadalmas eljárás előzi meg a nemcserét.

A Man-szigeten lévő Parkhurst börtönben azért méltányolták vágyát. Egy olyan dupla cellát kapott, ahol elektrolízissel történő szőrtelenítő kúrán esett át. Engedélyt kapott arra is, hogy többször kimenjen a Charing Cross-i kórházba, s konzultáljon az orvosokkal, akik ezt követően hormonkezelésnek vetették alá. Végül teljesült nagy álma: nővé operálták, méghozzá jóval olcsóbban, mint ahogyan azt eredetileg kikalkulálta (leszámítva persze a hosszú börtönbüntetést, amellyel alaposan megfizet az átváltozásért).

A David Crossból lett Kelly Denis mindenesetre alighanem az első brit, aki egyaránt volt - illetve lesz - rab férfi- és női börtönben.

(MTI)