A nemiséget illetően a németek nyíltak, és toleránsak - erre a következtetésre jutott egy hannoveri szexuálkutató intézet, amelynek fölmérését egy professzor ismertette. A homoszexuális párok látványában a németek kétharmada semmi megbotránkoztatót nem talál.

A 2450 személy bevonásával végzett szexuális véleménykutatás eredménye azt mutatja, hogy a túlnyomó többség számára a nemiség szükségszerű velejárója a szerelem. Utóbbi nélkül mindössze 10 százalékuk tartja elképzelhetőnek nemi kapcsolat létesítését.

A szeretkezés terén a friss felmérés nem sok változást mutatott ki a korábbi évtizedek, sőt évszázadok német gyakorlatához képest. A professzor elmondta, a 20 és 59 év közötti németek túlnyomó többsége heti két alkalommal szeretkezik partnerével. A mennyiséget tekintve Németország polgárai elmaradnak ugyan az e téren éllovasnak nevezhető oroszok, amerikaiak és franciák mögött.

Toleránsabbak lettek a német nők és férfiak a homoszexualitás iránt. Kétharmaduk már semmi kivetnivalót vagy megbotránkoztatót nem talál az egynemű párok látványában.

(MTI)