Négy palesztin vesztette életét pénteken a Jordán folyó nyugati partvidékén, izraeli katonákkal lezajlott összecsapásokban. Ezzel 118-ra emelkedett a három hete tartó összetűzések áldozatainak a száma.

Mint a palesztin Vörös Félhold beszámolt róla, Szalfit városában egy 14 éves fiút szíven lőttek. Szemtanúk szerint palesztin tüntetők kövekkel dobálták meg az izraeli katonákat, akik erre gumibevonatú fémlövedékekkel válaszoltak.

A Ciszjordánia északi részén fekvő Nábluszban - kórházi források késő délutáni közlése szerint - három palesztin halt meg izraeli golyóktól, amikor a város bejáratánál összetűztek tüntetők és katonák.

Izraeliek és a palesztinok néhány órával az erőszakos cselekmények befejezésére kitűzött határidő előtt még több helyütt összecsaptak egymással. Az AFP adatai szerint eddig 118 halálos áldozatuk van a három héttel ezelőtt, Ariel Saron izraeli jobboldali politikus templomhegyi látogatása nyomán kitört, erőszaktól sem mentes tiltakozó megmozdulásoknak.

A különböző összetűzésekben több mint hetven palesztin sebesült meg pénteken izraeli katonák golyóitól a Gázai övezetben és Ciszjordániában - közölték szemtanúk és kórházi források. A legtöbben Rámalláhban sebesültek meg, ahol a Vörös Félhold tájékoztatása szerint 35 palesztin tüntetőt ért találat. Harminckét tiltakozó Gus Katif település közelében sebesült meg izraeli katonák golyóitól, két palesztint Rafah közelében, további négyet pedig Hebronban találták el gumilövedékek.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.20.)