Tovább folytatódik a csecsen partizánháború az országot megszállva tartó orosz erőkkel szemben. A hankalai orosz parancsnokság tájékoztatása szerint az orosz tüzérség legalább öt csecsen harcost ölt meg az utóbbi napokban, ugyanakkor elismerték, hogy Avturi település körzetében keddre virradóra aknára futott egy páncélozott jármű, s egy katona súlyosan megsebesült.

Groznijban az éjszaka csaknem tucatnyi lövöldözés volt, az orosz utászok számos robbanószerkezetet hatástalanítottak. Vegyenóban idejében sikerült felfedezni egy óraszerkezettel ellátott rakétavetőt, amelyet a helyi rendőrkapitányság épületére céloztak be.

A Kavkaz-Centr csecsen tájékoztatási központ közlése szerint Ergenoj település körzetében a szakadárok kilőttek egy T-80-as páncélos és két másik páncélozott járművet, Vegyenó körzetében pedig kilenc orosz katonát öltek meg egy összetűzésben. Csecsen bejelentés szerint Sámil Bászájev hadúr a napokban szemleutat tett a hegyekben és a síkvidéken állomásozó csecsen egységeknél, s megfelelőnek minősítette felkészültségüket a téli hónapok akcióira.

Orosz részről is megerősítették kedden a csecsen fegyveresektől közölt hírt, hogy a Csecsenföld önállóságáért harcoló csoportok távirányítású robbanószerkezettel felrobbantottak hétfőn Groznijban egy orosz páncélozott szállító harcjárművet és két orosz rendőrségi teherautót. Az orosz belügyi közlés szerint tíz orosz rendőr megsebesült.

Hétfő este és a keddre virradó éjszakán tizenegy alkalommal ért tüzérségi támadás csecsenföldi orosz belügyi alakulatokat és katonai parancsnoki posztokat - jelentette az ITAR-TASZSZ az orosz belügyminisztérium tájékoztatása alapján. A támadások többsége Sali térségében és Csecsenföld fővárosában, Groznijban történt . A jelentés szerint ezek a támadások nem okoztak sebesüléseket az orosz katonák körében.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.23.)