A szingapúri légitársaság Boeing 747-es repülőgépe azért zuhant le, mert egy karbantartás alatt lévő kifutópályáról indult, és nekiütközött az ott lévő nehézgépeknek. A gép 179 emberrel a fedélzetén viharos időben megkísérelt felszállás közben visszazuhant, majd kigyulladt és három részre szakadt. A tragédiában 81 ember vesztette életét.

A szingapúri légitársaság Boeing 747-es repülőgépe azért zuhant le kedden a tajpeji repülőtéren, mert egy karbantartás alatt lévő kifutópályáról indult, és nekiütközött az ott lévő nehézgépeknek - közölték pénteken a tajvani nyomozók.

A Singapore Airlines gépe 159 utassal és 20 főnyi személyzettel a fedélzetén viharos időben megkísérelt felszállás közben visszazuhant, majd kigyulladt és három részre szakadt. A tragédia 81 ember halálát okozta. Maga a pilóta is - aki túlélte a szerencsétlenséget - arról számolt be, hogy a gép összeütközött valamivel a kifutópályán.

"Bizonyosak vagyunk abban, hogy a gép már az induláskor rossz kifutópályára kanyarodott. Összeütközött a munkaterületen lévő fémtárgyakkal és nagy munkagépekkel, majd felrobbant" - mondta Szong Kuo-jeh tartományi ügyész. "További vizsgálatra van szükség annak kiderítéséhez - tette hozzá az ügyész - hogy miért tévedhetett a jó felszállópálya helyett az azzal párhuzamos, újjáépítés alatt álló pályára a gép".

(MTI)

Korábban:

(2000. november 1.)