Egyiptomban tízen megsebesültek szombaton, a részleges parlamenti választások napján. A rendőrség egy szavazókörzetnél kitört erőszakos tiltakozást követően ugyanis éles lövedékeket és könnygázt használt a tömeg ellen.

Összesen 116 kiadó képviselői helyért szavaztak az egyiptomiak szombaton - mindenhol már csupán a két vezető jelölt indult. Az egy hete tartott első fordulóban mindössze 16 képviselői hely sorsa dőlt el, ennek fele a kormányzó Nemzeti Demokrata Párt, a másik fele függetlenek javára. Független színekben indulnak a betiltott, de számos területen népszerű Muzulmán Testvériség párt jelöltjei. November 8-án tartják az utolsó választási fordulót, amelynek eredményeképpen kialakul az összesen 454 tagú új parlament.

A szombati zavargások azután törtek ki a Földközi-tenger partján fekvő Damietta közelében, hogy néhány szavazót a rendfenntartók megakadályoztak az urnák elérésében. Nyolc személyt golyó sebesített meg, ketten légzőszerveik működésében észleltek zavart a könnygáz miatt. Egy sebesült állapota kritikus.

(MTI)