Már megszokhattuk, hogy a Diana hercegnő körüli pletykák soha nem ülnek el, még halála után is egyre-másra derülnek ki magánélete újabb és újabb részletei. A legújabb hír: Diana testőre olyasminek lehetett tanúja, ami aligha tartozott rá. Glyn Jones azt állítja, hogy videóra rögzítette Diana s akkori szeretője James Hewitt szeretkezését, s a kazetta egy példánya még ma is a birtokában van.

A történet 1988-ra nyúlik vissza, amikor Diana ellátogatott Hewitt édesanyjának vidéki birtokára, Ebfordba. Glyn Jones a királyi elit alakulat embereként, megfigyelő feladatot látott el a helyszínen. ''Azt hittem, IRA-merénylettől tartanak, s ezért kell óvni Lady Dit. Két tengerészgyalogos elbújt a sövényben, két másik pedig egy árokban lapult. Felállítottam néhány biztonsági kamerát is, amelyekbe mikrofont szereltünk. Aztán egyszer csak feltűnt a képben Diana és Hewitt, amint egy hatalmas fa alatt szenvedélyesen csókolóznak - emlékszik vissza az exőrmester.

A poloskák és az infravörös kamerák előtt semmi nem maradhatott titokban: Diana mindössze egy hosszú lovaglókabátot viselt, alatta teljesen meztelen volt, Hewitten pedig csupán egy ing volt. Szeretkezésük minden apró részletét rögzítették a biztonságiak, derül ki Jones beszámolójából, akinek állítása szerint a brit királyi család egy svájci bank széfjében őrzi a kazetta másolatát. Glyn Jones kijelentette: amint elérkezettnek látja az időt, bemutatja a világnak a sokkoló bizonyítékokat.

(Blikk)

Ajánló:

(angolul)

Korábban:

(2000.01.06.)