Az előzetes eredmények szerint a demokrata Al Gore vezet az amerikai elnökválasztásokon. A republikánus Bush ugyan sorra győzött a déli államokban, de a keleti part és Florida Gore mellé álltak. Eközben Hillary Clinton győzött a New York állam szenátori székéért folytatott csatában.

Négy fontos, nagy lélekszámú államban győzött Gore, így már 192 elektori szavazatot tudhat magáénak. Bushnak 153 elektori voksa van, a győzelemhez pedig 270 kell. Miközben a déli, hagyományosan konzervatív vidékeken Bush győzött, a keleti parton és északabbra Gore a befutó. Bush ugyan megszerezte saját államát, Texast, ahol már hat éve kormányzó, de öcsséét, Floridát elvesztette. (Florida kormányzója Jeb Bush.) Gore megszerezte az eddigi legtöbb elektort adó államot, New Yorkot is. New York 33 elektori szavazatot ér, ennél az államnál már csak az 54 voksot jelentő Kalifornia értékesebb.

Ahogy nyugat felé változnak az időzónák, úgy érkeznek egymás után az előzetes eredmények. Legkésőbb ezért a legnyugatibb államokból, így például Californiából fognak hírek érkezni, hiszen ott még be sem zártak a szavazófülkék. Az utolsó eredmény a tőlünk legtávolabbi államból, Hawaiiból várható.

A kongresszusi választásokon is egymáshoz nagyon közel áll a két párt, csakúgy, mint a szenátusi helyekért folytatott küzdelemben. Hillary Clinton, a leköszönő elnök felesége valószínűleg első first ladyként szenátorként képviselheti majd New Yorkot. Az újonnan megválasztott kormányzók mind demokraták eddig. Így demokrata kormányzóje lesz Indiana államnak is, ahol pedig a republikánus Bush nyerte az elnökválasztást.