A rafahi határátkelő tisztviselőnőjét érték halálos lövések, amikor palesztin merénylők orvul megtámadták gépkocsiját. Az újabb merénylet miatt az izraeli hadsereg ismét lezárta a gázai repülőteret és a határátkelőt.

Az izraeli hadsereg lezárta szerda reggel a rafahi átkelőhelyet a Gázai övezet és Egyiptom határán - jelezték palesztin biztonsági források.

Az izraeli hatóságok egyúttal elrendelték a gázai nemzetközi repülőtér újabb lezárását is, alig egy nappal azután, hogy egy korábbi lezárás hatályát megszüntették - közölte egy repülőtéri illetékes az AFP-vel.

Egy izraeli nőt halálos találat ért a Gázai övezet déli részén - jelentette az izraeli katonai rádió. Az áldozat a rafahi határátkelőhely vámhivatalában teljesített szolgálatot. Éppen szolgálati helyére utazott gépkocsiján, amikor palesztinok tüzet nyitottak rá Rafah közelében. Vele utazott az autóban két másik polgári személy is, ők is megsérültek az orvtámadás következtében.

Izraeli katonák és palesztin fegyveresek között tűzpárbaj zajlott le szerdán hajnalban Betlehem közelében. Palesztin forrásokra hivatkozva azt írta a Reuters, hogy nyolc palesztin megsérült a lövöldözésben. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a palesztin fél kezdeményezte a csatározást.

(MTI)

Korábban:

(2000.11.06.)