Csecsenföldön a hét végéig érvényben maradnak a november 7-i ünnepekre bevezetett rendkívül szigorú biztonsági intézkedések. Valószínűleg ennek köszönhetően valamelyest csökkent az aknaháború intenzitása, és kevesebb összecsapásra került sor.

Az elmúlt két napban mindössze nyolc pokolgépet hatástalanítottak az orosz utászok. A szövetségi parancsnokság szerdán közölte: lövöldözés csak Tolsztoj-jürtben, a helyi katonai parancsnokságnál volt.

Ismeretlenek felrobbantották viszont Szuvorov-jürtben a helyi önkormányzat épületét, de emberéletben nem esett kár. Novije Atagi és Csiri-jürt között orosz rendőrökre lőttek a szakadárok, de a szövetségi erők veszteségek nélkül visszaverték a támadást. A szövetségi tüzérség ugyanakkor szakadatlanul lőtte a lázadók állásait a déli hegyekben.

A Kavkaz-Centr csecsen tájékoztatási központ szerdai összefoglaló jelentésében is viszonylag kevés összetűzésről adott hírt. Groznijban a lázadók megtámadtak egy Hankalába tartó szövetségi konvojt, kilőttek egy páncélost, és négy orosz katonát öltek meg. Az Argunt körbe záró, és harmadik napja razziákat tartó orosz erőket hátbatámadta több csecsen osztag, és megsemmisítettek egy páncélozott harcjárművet, továbbá összesen 11 orosz katonát és rendőrt öltek meg.

(MTI)

Ajánló:

(oroszul)