A kiskereskedelmi ár - 25 cent - helyett 30 dollárért kelt el, egy Bush győzelmét túl korán hírül adó New York-i lap egyik száma. Az internetes aukción eladott újság rendkívüli ritkaság, mert alig néhány példány került az utcára, mivel nem sokkal később visszavonták Bush győzelmének bejelentését.

Internetes aukciós honlapokon árulták már szerdán a republikánus elnökjelölt győzelmét elhamarkodottan bejelentő amerikai lapok máris ritkaságnak tekintett példányait.

Az eBay vezető online árverési ház például több mint százszoros áron, a 25 centes kiskereskedelmi árszint helyett 30,01 dollárért adott túl a New York Post korai kiadásának példányain, amelyek címlapján ordító vörös betűk adták hírül, hogy "Bush Wins!" (Bush győzött). Az aukciósház a leírásban azzal tette még vonzóbbá a gyűjtőknek szánt csemegét, hogy "rendkívüli ritkaságról van szó ... csak néhány utcai árushoz kerültek példányok belőle" - írta a Reuters.

A szerdai amerikai lapok az egyelőre eldöntetlen amerikai elnökválasztás kapcsán felidézték a Chicago Daily Tribune több mint fél évszázaddal ezelőtti kínos bakiját. A lap 1948-ban főcímben közölte, hogy "Dewey megverte Trumant", jóllehet valójában Harry Truman végzett Thomas Dewey előtt az az évi választáson.

Az eBay a napokban 405 dollárért adott el egy korabeli példányt a sajtótörténeti ritkaságból.

(MTI)

Ajánló:

(2000.11.06.)

Korábban:

(2000.11.08.)