George Bush kampányfőnöke azzal vádoltja Al Gore embereit, hogy manipulálják a közvéleményt, egy-egy "történetből" csak részleteket mondanak el a nyilvánosságnak. Eközben Gore kampányfőnöke bejelentette: Florida négy körzetében a szavazatok "kéziszámlálását" indítványozzák. A republikánusok bejelentették: Iowában és Wisconsinban valószínűleg kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását.

Bush kampányfőnöke, Donald Evans Austinban kijelentette: demokrata kollégája, William Daley fontos információkat hagyott ki, amikor arról számolt be, hogy a panaszos polgárokkal együtt kérik a Palm Bech-i körzet választási körülményeinek felülvizsgálatát

Evans állítja: akárcsak most, 1996-ban is többezer szavazócédulát kellet érvényteleníteni, mert a polgárok rosszul töltötték ki. Evans szerint, Daley nem véletlenül hagyta ki ezt a részletet, amikor arról számolt be, hogy Palm Beach körzetben 19000 szavazócédulát kellett érvénytelenítnei, mert rosszul töltötték ki azokat.


Fotó: Reuters
William Daley, a demokraták kampányfőnöke
"Daley torzítva adja elő a történteket" - állítja a republikánus kampányfőnök.
Daley korábban belentette: a szavazók panaszait összefogva kezdeményeznek jogi eljárást az állítólagos választási anomáliák kivizsgálására.

A republikánusok ellentámadásba lendültek: bejelentették, hogy megfontolják, hogy Iowában és Wisconsinban a szavazatok újraszámlálását kezdeményezzék. Mindkét államban Gore szerény győzelmet aratott. Új Mexikóban már megkezdték a szavazatok újraszámlálását.