Vasárnap is folytatódtak a fegyveres összetűzések az izraeli és a palesztin katonák között. A lövöldözésekben egy palesztin fiú meghalt. A harcok ellenére Ehud Barak izraeli kormányfő Washingtonba utazott, hogy Clinton amerikai elnökkel a közel-keleti békefolyamatról tanácskozzon.

Egy palesztin fiú életét vesztette vasárnap a Gázai övezet és az izraeli területek közötti átkelőnél, miután egy fegyveres incidens közben a mellkasán érte egy izraeli katonai golyója. A fiú a kórházba szállítás után halt bele sebesülésébe. Ezzel 206-ra nőtt a szeptember végén kezdődött izraeli-palesztin összecsapások áldozatainak száma.

Az izraeliek és palesztinok a nap folyamán Ciszjordánia és a Gázai övezet több pontján vívtak tűzharcot. Palesztin fegyveresek Betlehem közelében, Beit Dzsala város és Gilo zsidó település között tűz alá vettek izraeli lakóépületeket, az izraeli katonák pedig géppuskákkal és harckocsi-elhárító rakétákkal válaszoltak. A Gázai övezetben két út menti pokolgép robbant fel izraeli autók és egy busz elhaladtakor, de senki sem sérült meg.

Izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzpárbajt vívtak egy Jeruzsálem környéki út mentén, miután a palesztinok az úton haladó izraeli gépkocsikra lőttek. Az incidens során senki sem sérült meg.

A harcok ellenére Ehud Barak izraeli kormányfő Washingtonba utazott, ahol tárgyalóasztalhoz ül Bill Clinton amerikai elnökkel, hogy tanácskozzanak a palesztin-izraeli békefolyamat lehetőségeiről.

(MTI)