Három palesztin fiatal halt meg kedden izraeli katonákkal való összecsapásokkor. Ezzel egy időben a Mohamed Katonái Brigádok elnevezésű új palesztin csoport bejelentette, hogy tagjai oltották ki előző nap egy izraeli kamionsofőr életét Gus Katif zsidó település közelében.

Egy 13 éves palesztin kamasz a Gáza és Izrael közötti Karni átkelőhelyen tűzött össze izraeli katonákkal, akik agyonlőtték. Előzőleg a Gáza-övezet déli részén lévő Han Juniszban lőttek le egy 21 éves palesztin fiatalembert hasonló összecsapás során, míg a ciszjordániai Rámalláhban egy 15 éves suhanc vesztette életét.

Az izraeli távközlési miniszter a palesztin fundamentalista Iszlám Dzsihádot kárhoztatta a másik hétfői kelepceállításért, amelyben három izraeli vesztette életét a palesztin önkormányzat alatti Rámalláh mellett. Palesztinok egy autóból lőttek zsidó áldozataikra, egy szintén autót vezető nőre és két, buszon ülő katonára. A Merényletért a Mohamed Katonái Brigádok elnevezésű új palesztin csoport vállalt felelősséget. Benjamin Ben Eliezer szerint ezek az akciók zömmel Jasszer Arafat palesztin vezető engedélyével folynak.

Szeptember 28. óta immár 222 halálos áldozata van az izraeli-palesztin összecsapásoknak.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 13.)