Az izraeli légierő harci helikopterei csütörtökre virradóra palesztin célpontokat támadtak Ciszjordániában: Tulkaremben, Salfitban, Hebronban és Jerikóban. Az izraeli hadsereg rövid közleménye szerint a helikopterek Jasszer Arafat palesztin vezető mozgalmának, a Fatahnak három helyi központjára, valamint egy lőszerraktárra lőttek ki rakétákat.

Hebroni szemtanúk szerint legalább három rakéta találta telibe a helyi Fatah-irodákat, amelyek a támadás után kigyulladtak. Az épületekben nem tartózkodott senki, de három közelben lakó palesztin megsérült kitörő ablaküvegektől. A városban azonban órákkal a helikopter-támadás után is tűzpárbaj zaja hallatszott.

Mary Robinson, az ENSZ emberi jogi főbiztosa "rendkívül veszélyesnek" minősítette a helyzetet a palesztin területeken. Robinson - aki szerdán este érkezett Gázavárosból Jordánia fővárosába, Ammánba - azt mondta, hogy az erőszak jelentős kiterjedése volt tapasztalható az elmúlt 24 órában Ciszjordániában és a Gáza-övezetben.

Az izraeli biztonsági erők szerdán nyolc palesztin öltek meg. A hét hete tartó izraeli-palesztin zavargások eddig 226 halálos áldozatot követeltek.

(MTI)