Szerdán késő este újabb emberi maradványokra bukkantak a szombaton szerencsétlenül járt kitzsteinhorni gleccservasút padlójának maradványai és az alatta lévő törmelék között. Azt azonban még nem tudni, hogy újabb áldozatról van-e szó.

A nyomozás vezetője, Franz Lang őrnagy közölte: az áldozatok száma egyelőre nem változik, mert még mindig csupán a követett azonosítás adatai állnak rendelkezésre, és eddig is csupán 90 százalékos biztonságúnak tekintették ezeket.

A közvetlen azonosítás során a vasútállomás parkolójában hagyott autókból, a szállodai bejelentők alapján eltűntnek kezelt személyekből és más hasonló adatokból állították össze azt a listát, amelyen a feltehető áldozatok szerepelnek. A közvetett azonosítás munkálatai tovább folynak.

A mentőegységek a holttestek kiemelése után most a vasúti kocsi alján és az alatt kutatják át és szitálják meg a roncsokat és a törmeléket további holttesteket vagy testrészeket keresve. Ebben a munkában közreműködnek a törvényszéki orvosszakértők is. Ezután az egész törmeléket összegyűjtik, leszállítják a völgybe, ott még egyszer alaposan átvizsgálják, majd hosszabb ideig megőrzik.

Thomas Klestil szövetségi elnök csütörtökön táviratban fejezte ki részvétét mindazon államok elnökeinek, amelyeknek állampolgárai az áldozatok között voltak.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 16.)