A Mexikóban tomboló rendkívül hideg időjárás miatt már 21 ember vesztette életét. A Mexikói-öböl mentén a heves esőzések és az orkánerejű szél miatt kikötőket kellett bezáratni. A hőmérséklet közel 30 fokkal marad el a téli átlagtól.

Észak-Mexikóban legkevesebb huszonegy ember vesztette életét a rendkívül hideg időjárás következtében. A mexikói belügyminisztérium jelentése szerint két szövetségi államban a múlt héten tizenkilenc ember kihűlés miatt vesztette életét, ketten pedig - a rosszul működő fűtőtestek miatt - szénmonoxid mérgezésben hunytak el.

Az időjárás-előrejelzések szerint hidegfront halad végig az északi államok felett, ezért további lehűlés és esőzés várható a térségben. A leghidegebbet Chihuahua és Sonora államban mérték a múlt héten: a hőmérséklet nem érte el a mínusz öt Celsius fokot. Ez majdnem 30 fokkal hidegebb a megszokott téli átlaghőmérsékletnél, ami 24 fok.

Ítéletidő tombol a Mexikói-öböl mentén is: a hét végén orkánerejű szél kíséretében hatalmas mennyiségű eső zúdult Tabasco államra. A rendkívüli időjárás miatt a hatóságok elrendelték a Dos Bocas-i olajkikötő, valamint Tampico, Altamira, Tuxpan és Veracruz kikötőinek bezárását.

(MTI)

Ajánló: