Egy család öt tagjának nyoma veszett hétfőn a Lucca közelében lévő Vinchianában, miután házukat teljesen beborította a hegyről leomlott föld, mivel a szűnni nem akaró esőzések alaposan feláztatták a hegyek talaját.

A földomlás gyakorlatilag kettészelt egy házat, a benne lakó család öt tagját nem sikerült még kiásni. Két gyermek (az egyik öt-, a másik hatéves), az anyjuk, valamint nagynénjük és nagyapjuk után kutatnak most a mentőalakulatok. Nincs sok remény arra, hogy élve találják meg őket. A családfőnek sikerült sértetlenül a felszínre jutnia.

A mentésben részt vevő tűzoltók Firenzéből, Pisából, Grossetóból, Livornóból és Massából siettek a helyszínre, munkájukat a hadsereg pisai és sienai alakulatai, valamint a polgári védelem, a csendőrség, valamint az alpesi mentőszolgálat emberei segítik.

A többi északolasz tartományban sem jobb a helyzet, noha ilyen súlyos tragédiákat nem jelentettek azokról a helyekről. Trentino-Alto Adigében például száz év óta nem esett annyi eső, mint az elmúlt hónapokban.

A helyzet javulása egyelőre nem várható, mivel a helyi meteorológiai intézet újabb "vízözönt" jelez előre a következő napokra.

(MTI)