Őrizetbe vették, majd rövid idő múlva szabadon engedtél Sali Berishát. Albánia volt államfőjét azért tartóztatták le, mert nem engedte meg a rendőröknek, hogy átkutassák autóját és megnézzék iratait.

Rövid időre őrizetbe vették szerdán hajnalban Sali Berishát, Albánia volt államfőjét. A politikust az ellenzéki Albán Demokrata Párt más vezetőivel együtt tartóztatták le. Sali Berishát azért vették őrizetbe, mert nem volt hajlandó megengedni a rendőröknek, hogy átkutassák autóját és az iratait sem mutatta meg nekik.

A keddi, öt áldozatot követelő tropojei incidenst követően a hatóságok körülvették a legnagyobb ellenzéki párt tiranai székházát. Mindenkit, aki az épületébe bement vagy onnan kijött igazoltattak, megmotoztak. A volt elnököt rövid idő elteltével szabadon engedték.

Sali Berisha korábban újságíróknak kijelentette, hogy a keddi tropojei összecsapások áldozatainak emlékére pártja szerdán gyásznapot tart és kormányellenes tüntetést szervez. A zavargások kirobbantásával Iller Meta miniszterelnök Sali Berisha híveit vádolta. A városban az ellenzékiek azért tiltakoztak, mert szerintük az egy hónappal ezelőtt tartott helyhatósági választásokon visszaélések történtek.

(MTI)

Ajánló: