Megöltek egy izraeli nőt és két személyt megsebesítettek pénteken hajnalban Kirjat Arba zsidó település mellett, a ciszjordániai Hebron közelében. Ezzel egy időben riadókészültségbe helyezték az izraeli hadsereget, mert a több szélsőséges palesztin szervezet péntekre meghirdette a "harag két napját".

Egy izraeli katonai szóvivő elmondta, hogy a három áldozat egy gépkocsiban tartózkodott, közvetlenül a Hebron melletti Kirjat Arba bejáratánál, amikor palesztin fegyveresek egy másik autóból rájuk lőttek - ugyanazzal a módszerrel, ahogyan csütörtökön megsebesítettek három izraelit, egy katonát és két telepest. Az egyik pénteki sebesült állapota súlyos. Mindhármukat helikopterrel szállították el a merénylet színhelyéről.

Közben riadókészültségbe helyezték az izraeli hadsereget, miután tizenhárom palesztin szervezet, köztük a Fatah katonai szárnya és a szélsőséges iszlám irányzathoz tartozók, péntekre és szombatra meghirdették a "harag két napját", az 1987-ben kitört palesztin felkelés évfordulóján.

(MTI)