Bill Clinton, az Egyesült Államok elnöke londoni látogatása során családjával és kíséretével betért egy pubba, majd fizetés nélkül távozott. Az üzletben áramkimaradás volt, ezért a vendéglátó nem tudott pontos számlát kiállítani a rangos vendégnek.

Bill Clinton feleségével és lányával, továbbá szokásos kíséretével (segítők, tanácsadók, újságírók és testőrök) London divatos részén, a Portobello Road-on sétálgatott. A régiségboltok nézegetése után a kifáradt elnöki család beugrott egy bárba, ahol 45 önfeledt percet töltöttek, ám végül fizetés nélkül távoztak.

Az Egyesült Államok elnöke garnélarákot, füstölt pisztrángot és szendvicseket fogyasztott a körülbelül 10 fős fekete ruhás titkosszolgálati kíséretével együtt. A vendéglátók beszámoltak arról, hogy ehhez Pitfields világos sört és diétás kólát ivott az elnök, míg kísérete kólát fogyasztott. Ezek értéke körülbelül 20 font (kb. 8500 forint).

Az elnök kiszolgálása után Mr. Bell vendéglátó megkérdezte, hogy "ki fizeti a számlát?" De a vendégek még mindig nem egyenlítették ki a teljes számlát. Az üzletben ugyanis áramszünet keletkezett, mielőtt a társaság távozott. Mr. Bell nem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi a számla, mert a számítógép az áramszünet miatt nem működött. Azért kapott egy címet, amire elküldheti a számlát. Azt is szörnyen sajnálja, hogy emiatt nem ajánlhatott fel meleg ételt rangos vendégének, de elkészítettek mindent, amit elektromosság nélkül lehetett.

A BBC beszámolt arról hogy a hirtelen látogatás nem is érte annyira váratlanul a pub alkalmazottait, mert jó 20 perccel az elnök érkezése előtt fekete ruhás emberek özönlötték el a helyiséget, és elkezdtek gyanúsan vizsgálódni. Egy vendég éppen osztrigát rendelt, akit körülrajzottak a biztonsági emberek, hogy megvizsgálják az ételt, vajon nincs-e benne bomba. A kellemetlenségért később Clinton maga kárpótolta a vendégeket, amikor beszélgetni kezdett velük, többek között a hosszúra nyúló elnökválasztásról.

Ajánló: