"Hogyan szabadulhatunk meg életünk párjától?" című dolgozatot iratott egy középiskolai tanár Japánban

Szigorú megrovásban részesítettek egy japán tanárt, aki középiskolás diákjainak dolgozati témaként azt a feladatot adta: Írd le két módját annak, hogyan szabadulhatunk meg életünk párjától a törvény megsértése nélkül? A botrányos esetről a japán tömegtájékoztatás számolt be csütörtökön.

Japánban, Nara városban, egy 51 éves tanár 135, tizenöt éves diáknak osztotta ki azt a sajátos feladatot, hogy írják le két módját annak, hogy "miként lehet megszabadulni életük párjától a törvény megsértése nélkül". Az esetet követően az iskola igazgatója az AFP-nek elmondta, az oktató "olyan kérdéseket akart feltenni, amelyek erős hatást gyakorolnak a tanulókra."

Maga a tanár azzal védekezett: mindössze azt akarta megértetni a gyerekekkel, hogy a dohányzás, a túlzott ivászat és a túlságosan zsíros étkezés - ha bátorítják - kész recept a korai elhalálozásra.

Mindazonáltal tanácstalan nebulóinak szélsőségesebb tippeket is adott, például, hogy "kedvesünket csapja agyon egy zárlatos mikrohullámú sütő". Az egyik diák dolgozata szerint a tökéletes gyilkossághoz először le kell itatni a leendő áldozatot, majd jöhet egy kiprovokált közlekedési baleset.

Néhány nappal az ügy kirobbanása után az iskola bocsánatot kért a diákoktól és felháborodott szüleiktől. A tanárt megrovásban részesítették, és az igazgató szerint egyéb büntetésekre is számíthat.

Az eset súlyosságát növeli, hogy éppen novemberben fogadott el a japán parlament egy olyan törvényt, melynek értelmében az eddig 16 helyett már 14 éves kortól felelősségre lehet vonni fiatalkorúakat bűncselekmények miatt. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben ijesztően elszaporodtak az országban a kamaszok által elkövetett bűntettek, gyilkosságok.

(MTI)