A bolgár zsidó közösségek tiltakozása ellenére csütörtöktől a könyvesboltokban mintegy 10 dollárért már megvásárolható Adolf Hitler könyve, a Mein Kampf. A harmadik birodalom egykori vezetőjének könyve a nácik programját és antiszemita gondolatait tartalmazza. A könyvet számos európai országban betiltották.

A bulgáriai zsidó közösség hevesen tiltakozik Hitler Mein Kampf című művének bolgár kiadása ellen. Pénteken közzétett nyilatkozatában követelte a könyv bulgáriai árusításának haladéktalan betiltását.

A Mein Kampf bolgár fordítása csütörtökön került a szófiai könyvesboltok polcaira. A húsz leváért (mintegy tíz dollárért) árusított könyv az eredeti mű teljes fordításának szerkesztetlen kiadása. Nincs feltüntetve a könyvben sem a fordító, sem a kiadó neve, sőt még a kiadás példányszáma sem - jelentette az AP.

Hitler ebben a részben önéletrajzi, részben programadó művében fejtette ki egyebek között antiszemita gondolatrendszerét is. A Mein Kampfot számos európai országban, köztük Németországban is betiltották.

(MTI)