Elárverezték a Václav Klaus által a falhoz vágott mobiltelefont

Több mint 26 ezer koronáért (mintegy 200 ezer forint) kelt el egy prágai árverésen az a maroktelefon, amelyet a novemberi szenátusi választások alkalmával Václav Klaus, a képviselőház és az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt elnöke kitépett a Mladá Fronta Dnes fotóriporterének a kezéből és a falhoz vágott. A volt miniszterelnök haragját az váltotta ki, hogy a fotóriporter éppen akkor telefonált, amikor Klaust pártja székházában élőben kapcsolták egy televíziós adásba.

Szemtanúk szerint Klaus először rendkívül dühösen letolta a fotóst, hogy miért zavarta őt az interjú során, majd váratlanul kikapta kezéből a mobilt és a falhoz vágta. A Mladá Fronta Dnes szerkesztősége elismerte fotóriportere hibáját és elnézést kért Klaustól. Ugyanakkor Klaus viselkedését is eltúlzottnak minősítette, s felszólította, hogy ő is kérjen bocsánatot. Klaus ezt elutasította. Miután az ügy nagy nyilvánosságot kapott, a szerkesztőség úgy döntött: internetes árverésre bocsátja a nevezetes mobiltelefont, s a bevétel összegét saját alapjaiból megduplázza, majd a pénzt a karácsonyi ünnepek alkalmával a litomericei gyermekotthonnak ajándékozzák.

Az árverésen a mobil kikiáltási ára 200 korona volt. Délután 17 óráig, amikor az árverés befejeződött, több mint 26 ezer koronára kúszott fel az ár. A szerkesztőség ezt az árat megduplázta és a pénzt szombaton átadták a kiválasztott gyermekotthonnak.

(MTI)