Válaszoltak a palesztinok Clinton béketervére

Szerda este megérkezett Washingtonba a palesztin vezetők válaszlevele Bill Clinton amerikai elnök új béketervére. A levél tartalma egyelőre nem ismert.

Az amerikai külügyminisztérium egy magas rangú tisztviselője - neve elhallgatását kérve - annyit közölt, hogy a levelet figyelmesen tanulmányozzák, de tartalmáról nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni.

Ehud Barak izraeli kormányfő szerda este bizonytalanná tette, hogy csütörtökön részt vesz-e a hármas csúcstalálkozón Jasszer Arafat palesztin és Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel. "Még nem tudom, elmegyek-e Sarm-es-Sejkbe, ez az izraeli biztonsági kabinet döntésétől, Jasszer Arafat válaszától a Clinton-tervre és az általános helyzettől függ" - nyilatkozott a miniszterelnök a közszolgálati televízióban.

A biztonsági kabinet, amely délelőtt már tanácskozott az ügyben, éjjel várhatóan újra összeül, hogy eldöntse, milyen választ adjon Izrael az amerikai elnök békejavaslataira.

Az AFP washingtoni értesülése szerint Clinton szerda este arról beszélt, hogy "a kérdések rendkívül bonyolultak", de az izraeliek és a palesztinok "minden eddiginél közelebb állnak" a békemegállapodáshoz.

(MTI)