Pokolgép robbant Tel-Avivban

Pokolgép robbant egy Tel-Avivban közlekedő izraeli autóbuszban. 13 ember megsérült, egyikük súlyosan. A robbantás néhány órával az Egyiptomban tervezett hármas csúcstalálkozó lemondása után történt.

A robbanás az állami Dan tömegközlekedési társaság 60-as számú autóbuszában történt, Ramat Gan elővárosban. Szemtanúk feltételezték, hogy még két robbanás volt a buszon kívül, és állítólag találtak még egy nagy töltettel ellátott pokolgépet, amely nem robbant föl. Az izraeli rádió szerint a buszból füst szállt fel, és az embereket rémület szállta meg, még nagyobb robbanástól tartva. A rendőrség lezárta a környéket.

A robbantás néhány órával az Egyiptomban tervezett hármas csúcstalálkozó lemondása után történt: ezen Barak mellett Jasszer Arafat palesztin vezető, valamint házigazdaként Hoszni Mubarak egyiptomi elnök vett volna részt. A békefolyamatot ellenzői korábban többször próbálták merényletekkel meghiúsítani. Az izraeli megszálló hatalom elleni palesztin felkelés szeptember 28-i kezdete óta ez a harmadik bombamerénylet Izrael területén.

Ehud Barak izraeli miniszterelnök közölte, hogy a csütörtöki "bűnös támadás nem törheti meg arra irányuló elszántságát, hogy valódi biztonságot teremt, és a térségben megszünteti a viszályt és a vérontást".

(MTI)