Kétszer adtak el egy ikerpárt az interneten

Egy brit házaspár az interneten keresztül örökbe fogadott egy amerikai ikerpárt. Később azonban kiderült, hogy a csecsemőket előttük már eladták egy amerikai családnak is. A walesi házaspár, Judith és Alan Kilshaw azt állítja, hogy jogszerűen vásárolták meg a kicsiket, és mindent megtesznek azért, hogy Belindát és Kimberley-t, a most hat hónapos ikerpárt megtartsák.

A kaliforniai család, Richard és Vickie Allen ugyanakkor azt állítja, hogy 4000 fontot fizettek egy internetes brókernek a két kislányért. Két hónappal később azonban az ikrek szülőanyja elrabolta a kicsiket, és újra eladta őket, ezúttal a brit Kilshaw-házaspárnak. Kilshaw-ék szerint ők már akkor elhatározták, hogy örökbe fogadják az ikreket, amikor azok még a koraszülött osztályon voltak egy kórházban, az Egyesült Államokban. Allenék vissza akarják kapni a gyerekeket, Kilshawék azonban ugyanúgy ragaszkodnak hozzájuk. Az ügyben az FBI nyomoz.

"Hosszabb ideig voltak a lányok kórházban, utána az édesanyjuk elvitte őket. Nem hallottunk róluk semmit, egészen addig, amíg az asszony fel nem hívott minket, hogy elintézhetjük az örökbefogadást" - mondta a BBC-nek Judith Kilshaw, akinek már van három gyereke. Szerinte Allenék nem fogadhatták örökbe az ikreket, akiket fél éves vízummal ők Nagy-Britanniába vittek.

Kilshaw szerint az ikrek szülőanyja meglehetősen "ellenségesen" beszélt az Allen házaspárról, és a kaliforniai törvények szerint eljárva el is intézte, hogy az ő ügyüket megszakítsák. "Nem hiszem, hogy rosszul bántak volna a kicsikkel, de az ikrek szülőanyja valamiért mégsem akarta, hogy egy nappal is tovább ott maradjanak annál a családnál" - mondta Judith Kilshaw, aki szerint a szülőanya úgy vélhette, hogy kevesebb előítélettel fognak viseltetni a félig fekete származású kicsik iránt Nagy-Britanniában.

Ajánló:

(angolul)