A dél-afrikai Jane's Jungle nevű strand vezetője kitiltotta színesbőrűeket a nudista paradicsomból. A strandvezető saját bevallása szerint nem rasszista, csak óvatos. Az Emberi Jogi Bizottság felszólította, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak.

Dél-Afrikában nagy felháborodást keltett egy strand vezetőjének az a döntése, hogy kitiltja a színesbőrűeket a nudisták paradicsomából..

A Jane's Jungle nevű, sűrű erdővel körülvett trópusi paradicsom, ahol csakis fehérek mókázhatnak pucéran, ellenáll az Emberi Jogok Bizottsága (Human Rights Comission - HRC) felszólításának - írja a The Independent. Az erősen apartheid-ízű "csak fehéreknek" felirattal ellátott intézmény megnyitása zúgolódást és ellenállást váltott ki a helyi közösségben. A HRC hajthatatlan abban, hogy itt rasszista megkülönböztetésről van szó

A "nudi-rasszistának" bélyegezett strand, csak Jane-ként ismert tulajdonosának védelmében, Beau Brummel, Dél-Afrika úttörő naturistája levelet intézett a HRC-hez. "Tapasztalatom szerint a többnemzetiségű nudizmus haragot és konfliktushelyzeteket gerjeszt a különböző rasszok között. Ez egyszerűen nem működik Dél-Afrikában" - írja Brummel. Jane kijelentette ő nem rasszista, csupán óvatos.

A HRC hét napot adott a fürdőhely vezetésének, hogy megváltoztassák hozzáállásukat, különben bíróság elé viszik az ügyet.